Op naar de lente! 40-dagen kriya & meditatie 2024

In een periode van 40 dagen gaan we gezamenlijk dagelijks eenzelfde korte kriya en meditatie doen. Door de oefeningen 40 (aaneensluitende) dagen elke dag te doen, worden blokkades afgebroken die ervoor zorgen dat de oefeningenserie en meditatie hun optimale doorwerking kunnen hebben.

Dit jaar begint de 40-daagse op 10 februari, tegelijk met het Chinees nieuw jaar en de nieuwe maan (9 maart om 23:59u). De 40-daagse loopt tot aan de lente-equinox (20 maart). We zullen een specifieke oefeningenserie en meditatie doen die ons dan ook helpen het laatste stukje winter door te komen en ons voorbereiden voor de lente! De 2e bijeenkomst valt samen met de volle maan in Maagd, waar de doorwerking van de beoefening sterker is. Dit zal je tijdens deze bijeenkomst zeker voelen!

In deze 40-daagse komen we 4x bij elkaar om de beoefening gezamenlijk te doen, elkaar te supporten, en ervaringen uit te wisselen. De andere dagen doe je de meditatie voor jezelf, op het tijdstip dat bij jou past. Ook krijg je een video met de oefeningenserie en meditatie die je kunt gebruiken voor je dagelijkse oefening thuis.

Je zult gedurende de periode merken dat je ervaring van de meditatie zich steeds verder uitdiept. Door de beoefening dagelijks te doen zal je ook ervaren hoe dagelijkse meditatie je hele dag kan beïnvloeden. 

De standaard tijdsduur voor de meditatie is 11 minuten. De voorbereidende kriya kan je lichaam en geest klaarmaken om de meditatie met optimale aandacht te doen. Probeer ook eens hoe het is om de meditatie 31 minuten te doen.


Wanneer: Zaterdag 10 feb, zaterdag 24 feb, zaterdag 9 mrt, woensdag 20 mrt | Alle bijeenkomsten 8:00-9:00u.
Waar: De Binnencirkel | Walstraat 2 Ootmarsum
Bijdrage: Deelname €33, min. 4 deelnemers
Opgave: Neem contact op voor aanmelding, klik hier voor de contactgegevens

Eerdere ervaringen met een 40-daagse meditatie:

Nathalie Geerts, Denekamp – Over de Meditatie 40-daagse
“Wat heb ik genoten van de 40-daagse, een hele reis was het voor mij.

Er moest eerst echt wel even opgeruimd worden, koude rillingen en plotselinge vermoeidheid kwamen o.a. naar boven in de eerste 2 weken. En dromen !! Maar gaandeweg de meditatie met de kriya’s kon ik steeds beter mijn plek terug vinden, en ben beter gaan voelen wat er in mijn huidige leven (nog wel) bij mij past of waar ik wat moet veranderen om bij mijzelf te blijven.


En ook t.o.v. medemensen kreeg ik andere inzichten, mensen zijn zoals ze zijn, en vaak ook om een reden. Die reden hoef ik niet te weten of voor hun te dragen, maar ook niet te beoordelen/veroordelen. Er is compassie voor in de plaats gekomen. En een diep besef dat iedereen zijn eigen pad te belopen heeft.
Om deze inzichten vast te houden, en verder te groeien blijf ik nu dagelijks een moment voor mijzelf nemen om te mediteren.”

Margreet Jeuken, Vasse – Over de Meditatie 40-daagse
“We zijn door Marijke uitgenodigd om mee te doen om, 40 dagen, dagelijks te mediteren. Een opwarmende kriya en een ademmeditatie. Dit was voor mij de eerste keer en ik wist niet zo goed wat te verwachten. We hebben het de eerste keer samen gedaan en een opname meegekregen als ruggensteun om de meditatie dagelijks te kunnen doen.

In het begin valt het tegen om bij de les te blijven, vooral tijdens het ademen dwaal je geregeld af. Ook is het niet altijd makkelijk om iedere dag er echt tijd voor te maken. Gelukkig kwamen we tussentijds regelmatig bij elkaar om de meditatie gezamenlijk uit te voeren en ervaringen uit te wisselen. Dit delen is erg prettig, je merkt dat we allemaal wel tegen dezelfde dingen aanlopen en je kunt verduidelijking, verdieping krijgen. Het geeft ook een sterker samen-gevoel.

Na ongeveer 2 weken begon ik te merken dat ik rustiger werd en minder afgeleid was. Ik ging er zelfs een beetje naar verlangen, met name het ademgedeelte! Na 3 weken had ik meer rust en focus, kreeg ik een tevreden gevoel en ging ik tijdens het ademen kleuren zien.

Het was geen opgave meer, maar het is in het dagelijkse leven opgenomen. Ik kan het iedereen aanbevelen om dit te ervaren, zeker met de fijne begeleiding van Marijke. Persoonlijk zal ik zeker meer tijd nemen om stil te zijn en een meditatie uit te voeren. Bedankt voor deze ervaring!”