Ervaringen

Anoniem
Ik ben als een blok in slaap gevallen en heb pijnloos doorgeslapen. Vanmorgen voelde ik me veel fitter en blijer. Heerlijk dat de yoga weer is begonnen.

Anoniem
“Direct na de eerste les voelde mijn lichaam soepeler, energieker  én meer ontspannen aan. Na altijd veel moeite gehad te hebben met mijn ademhaling ( o.a. hyperventilatie) merk ik dat ik door oefening steeds beter kan ademhalen en dit gedurende de dag kan toepassen als ik het even druk heb. Waar ik vooral blij mee ben is dat ik opnieuw connectie met mijn lichaam heb en veel beter bij mijzelf kan blijven! Marijke weet de les tot een heerlijk rustmoment voor jezelf te maken, door haar persoonlijke aandacht en rustige en eerlijke manier van doen. Ook buiten de lestijden staat ze klaar met tips die je verder helpen.”

Sophie Heerink, Ootmarsum
“De Kundalini yoga werkt voor mij goed! Ook omdat het ieders mogelijkheden wil vergroten. Alles wat je kunt/doet is goed als dat voor jou zo voelt. Lichamelijk werken (soms best pittig), ontspanning, kennismaken met meditatie, mantra’s zingen, Marijke brengt het op een losse, nuchtere manier en ze draagt zorg voor een goede, ontspannen sfeer. Ze begeleidt je zodat je de oefeningen op de goede manier uitvoert en vertelt erbij wat voor uitwerking ze hebben op jouw welzijn. Daarvoor is het wel nodig dat je ‘bij jezelf blijft’ daar op je matje. Het is een fijn uur, echt even bezig met jezelf!”

Giny Wilbers, Ootmarsum
“Doordat ik fibromyalgie heb kan ik niet goed sporten. Toen ik las dat er Kundalini Yoga kwam in Ootmarsum heb ik mij aangemeld. Ik kan niet alle oefeningen meedoen maar zittend op een stoel kom ik een heel eind. Het geeft me rust in mijn hoofd en ik voel me er goed bij. Ik ben altijd verbaasd dat de les zo snel voorbij gaat. Je gaat zo op in de oefeningen dat je heerlijk ontspannen bent na de les.”

Anoniem
“De  kundalini yoga lessen van Marijke zijn zowel actief als passief. Dit is erg prettig omdat het zowel energie geeft maar ook rust en ontspanning. Na verloop van tijd ging mijn algehele conditie vooruit wat te merken was in mijn dagelijks leven. Mijn ervaring is dat ik yoga voornamelijk voor mezelf doe, maar omdat je in een groep samen yoga beoefend ontstond er voor mij ook een gevoel van (energetische) verbondenheid en saamhorigheid. Na afloop van de les was het effect van de les merkbaar, de ene keer voelde ik me rustig en ontspannen, de andere keer heel energiek en vol energie. Echter, door mijn fybromyalgie klachten heb ik toch besloten te stoppen omdat dit lichamelijk voor mij te zwaar is. Sommige oefeningen die ik geleerd heb kan ik met mijn klachten wel doen en die ga ik voor mezelf thuis beoefenen.”

This image has an empty alt attribute; its file name is infinity-flower-01-1024x1024.png

Alexandra, Ootmarsum
Afgelopen september ben ik begonnen met Kundalini yoga, zonder dat ik er me echt in verdiept heb. Ik was op zoek naar een yogales in de buurt van Ootmarsum en heb me samen met een vriendin ingeschreven voor een proefles.

De vriendin is afgehaakt, maar ik volg Marijke haar lessen twee keer per week in plaats van 1 keer per week. Het geeft mij enorm veel rust, het houdt me in balans in het dagelijkse leven en ik heb even een momentje voor mezelf. Even stil staan, bewust voelen en omarmen dat het er mag zijn, welke emotie of gedachte er ook door je hoofd gaat, het mag er zijn! Het brengt me dichter bij mezelf.

Marijke bereidt de lessen goed voor, ze begeleidt je en staat voor je klaar wanneer je vragen hebt, zelfs buiten de lessen om! Iedere keer verbaast het me hoe de werking van de lessen invloed heeft op mijn dagelijkse leven.

This image has an empty alt attribute; its file name is infinity-flower-01-1024x1024.png

Nathalie Geerts, DenekampOver de Meditatie 40-daagse
“Wat heb ik genoten van de 40-daagse, een hele reis was het voor mij.

Er moest eerst echt wel even opgeruimd worden, koude rillingen en plotselinge vermoeidheid kwamen o.a. naar boven in de eerste 2 weken. En dromen !! Maar gaandeweg de meditatie met de kriya’s kon ik steeds beter mijn plek terug vinden, en ben beter gaan voelen wat er in mijn huidige leven (nog wel) bij mij past of waar ik wat moet veranderen om bij mijzelf te blijven.


En ook t.o.v. medemensen kreeg ik andere inzichten, mensen zijn zoals ze zijn, en vaak ook om een reden. Die reden hoef ik niet te weten of voor hun te dragen, maar ook niet te beoordelen/veroordelen. Er is compassie voor in de plaats gekomen. En een diep besef dat iedereen zijn eigen pad te belopen heeft.
Om deze inzichten vast te houden, en verder te groeien blijf ik nu dagelijks een moment voor mijzelf nemen om te mediteren.”

This image has an empty alt attribute; its file name is infinity-flower-01-1024x1024.png

Margreet Jeuken, Vasse – Over de Meditatie 40-daagse
“We zijn door Marijke uitgenodigd om mee te doen om, 40 dagen, dagelijks te mediteren. Een opwarmende kriya en een ademmeditatie. Dit was voor mij de eerste keer en ik wist niet zo goed wat te verwachten. We hebben het de eerste keer samen gedaan en een opname meegekregen als ruggensteun om de meditatie dagelijks te kunnen doen.

In het begin valt het tegen om bij de les te blijven, vooral tijdens het ademen dwaal je geregeld af. Ook is het niet altijd makkelijk om iedere dag er echt tijd voor te maken. Gelukkig kwamen we tussentijds regelmatig bij elkaar om de meditatie gezamenlijk uit te voeren en ervaringen uit te wisselen. Dit delen is erg prettig, je merkt dat we allemaal wel tegen dezelfde dingen aanlopen en je kunt verduidelijking, verdieping krijgen. Het geeft ook een sterker samen-gevoel.

Na ongeveer 2 weken begon ik te merken dat ik rustiger werd en minder afgeleid was. Ik ging er zelfs een beetje naar verlangen, met name het ademgedeelte! Na 3 weken had ik meer rust en focus, kreeg ik een tevreden gevoel en ging ik tijdens het ademen kleuren zien.

Het was geen opgave meer, maar het is in het dagelijkse leven opgenomen. Ik kan het iedereen aanbevelen om dit te ervaren, zeker met de fijne begeleiding van Marijke. Persoonlijk zal ik zeker meer tijd nemen om stil te zijn en een meditatie uit te voeren. Bedankt voor deze ervaring!”

This image has an empty alt attribute; its file name is infinity-flower-01-1024x1024.png