Gift of Womanhood

Drie ochtenden met aandacht voor je vrouwelijke energie, je creatiekracht, je stromende zelf. We doen oefeningen voor het belichamen en manifesteren van je vrouwelijke kracht, van de gift van je vrouw-zijn. We focussen ons hiervoor op de basiselementen gronding, flow en creatie. Opgezet naar aanleiding van de lessen van Guru Rattana in The Gift of Womanhood.


Wanneer: 3 Zaterdagen: 1, 8 en 15 juni | 9:00-12:00u
Waar: Een buitenlocatie in de buurt van Ootmarsum
Bijdrage: Deelname €111 | Vroegboekkorting: bij boeking en betaling op uiterlijk 5 mei betaal je €88
Opgave: Via dit formulier

Introductie

De tijd is aangebroken om de vrouwelijke oerkracht weer te laten stromen. Door de oerkracht, de creatiekracht, de stromende kracht van de vrouw te belichamen kan er een nieuwe balans op de wereld ontstaan. Maar hoe doen we dat? En hoe kunnen we daarin ons innerlijk kind omarmen terwijl de volwassen vrouw in ons opstaat? Via onze gronding, flow en creatie gaan we onze vrouwelijk energie helpen helen, en kan er nieuwe kracht vrijkomen.

De dans van het leven

Het vrouwelijke en het mannelijke zijn twee universele polariteiten die in een speels spanningsveld met elkaar het leven mogelijk maken. Ze trekken elkaar aan, stoten elkaar af, draaien om elkaar heen. Het is een continue dans waarbij de verbinding tussen de beide zijden voor een ongelooflijke kracht en liefde kan zorgen. Samen vormen ze één.

De mannelijke kracht wordt in het algemeen geassocieerd met stabiliteit, overzicht, een heldere geest, en het universum. De vrouwelijke kracht wordt gekenmerkt door beweging, stroming, creatie, en de aarde. Beide hebben elkaar nodig om in hun kracht te blijven. Als één van beide teveel overheerst ontstaat er een disbalans en ongezonde, zelfs destructieve, aanwezigheid van de dominante kracht. In de laatste eeuwen is het de mannelijke kracht die gedomineerd heeft, en de vrouwelijke energie die onderdrukt is. Het is tijd om de vrouwelijke energie weer mee te laten doen in het spel van het leven. Door de vrouwelijke energie te helen en weer ruimte te geven kan de balans tussen mannelijk en vrouwelijk weer gevonden worden. Vanuit die heling en balans kan het leven zijn kracht weer vinden en het tij doen keren. Het leven kan weer een prachtige dans worden.

Praktisch

In ieder van ons zijn zowel de vrouwelijke als de mannelijke polariteit aanwezig en in ieder van ons ontstaat balans als we in verbinding zijn met beide polariteiten en ze in het hart bij elkaar kunnen komen. Desondanks zijn deze workshop-ochtenden alleen voor vrouwen.

Op deze 3 ochtenden gaan we aan de slag met 3 basis-elementen van ons vrouw-zijn: gronding, flow, en creatiekracht. In alle 3 de sessies doen we een ademhalingsoefening, yoga-serie, en meditatie die ons helpen deze elementen te activeren en doorvoelen. Daarnaast komen praktische tips en oefeningen voor thuis aan bod en is er ruimte voor uitwisseling en spontante ingevingen.

1 Juni – Gronding

De basis van ons vrouw-zijn speelt zich af in onze buik, in onze baarmoeder, ons bekken. Dat is waar we helemaal vrouw zijn. Vanuit ons bekken kunnen we goed de verbinding voelen met Moeder Aarde. We worden (en voelen ons) gedragen en gevoed. Aanwezig zijn in onze bekken zorgt er ook voor dat we aanwezig zijn in ons lichaam. Het lichaam is de tempel van onze ziel en is als een sensorisch systeem dat de verbinding vormt tussen de realiteit van het hier en nu, en de oneindigheid van onze ziel. Het geeft ons signalen van waarschuwing en kracht en is daarmee ons kompas dat ons in deze realiteit helpt navigeren. En andersom is het via ons lichaam dat we de realiteit om ons heen vormen, dat we kunnen creëren. Dat we onszelf kunnen manifesteren.

Deze ochtend gaan we aan de slag met gronding en belichaming. We zijn in verbinding met materie, met afbakening, met het innemen van onze plek hier op aarde, met gedragen en gevoed worden, met bescherming en veiligheid, met creatie en stroming.

8 Juni – Flow

Waar mannelijke energie in het algemeen staat voor stabiliteit, gaat het bij vrouwelijke energie over stroming. Over ritme, cadans, flow. De vrouwelijke energie staat in verbinding met de energie van de aarde waar alles zich in cycli afspeelt, waar alles altijd stroomt en waar alles aan verandering onderhevig is. Die beweging en stroming hebben we nodig om op die veranderingen in te kunnen spelen, om flexibel te kunnen zijn. Ritme en beweging helpen ons om in feite te kunnen zijn wie we zijn. Om in verbinding te zijn met ons waarschuwingssysteem en onze creatie. Om te kunnen voelen. Om vrij te kunnen zijn. Om te kunnen dansen, om te kunnen leven, om te kunnen genieten, om te kunnen stromen.

15 juni – Creatiekracht

De vrouw is altijd aan het creëren.  Onze baarmoeder bevat een intense creatiekracht en bij alles wat we doen en denken creëren we de realiteit om ons heen. Niet alleen worden kinderen gecreëerd in onze onderbuik, maar ook onze creatieve handelingen, inrichting van ons huis, projecten op ons werk, sfeer van onze aanwezigheid, worden gecreëerd vanuit onze onderbuik. De stromende polariteit in ons zorgt voor vernieuwing en evolutie, zorgt voor omgaan met verandering, voor levensvreugde, en bovenal zorgt zij voor creatie en manifestatie van onze diepste verlangens en ons diepste zijn.