The power of neutral

Introductie

In deze workshop gaan we aan de slag om ons neutrale denken te activeren. Ons neutrale denken helpt ons onszelf niet te verliezen in onze reactieve patronen en gedachtes, maar kan vanuit kalmte zonder oordeel kijken naar hoe een bepaalde situatie is. Hierdoor kunnen we vanuit onze eigen rust en basis beslissen hoe we daarmee om willen gaan. Een waardevolle kunde in deze tijd van transitie!

Door de workshop heen worden verschillende aspecten van het neutrale denken toegelicht. Daarnaast maken we gebruik van ademhalingsoefeningen, een uitgebreide kriya en verschillende meditaties om het neutrale denken te activeren. Halverwege is er een pauze met wat kleins te eten.


Neutral asks for nothing.
Neutral is at peace with what is, the way it is.
Neutral includes everything with an embrace of acceptance.”

Guru Rattana – The power of neutralWanneer: Zaterdag 12 november 2022 | 8:45-13:30u | Nog 3 plekjes beschikbaar
Zaterdag 19 november 2022 | 8:45-13:30u | Vol
Waar: De BinnenCirkel | Walstraat 2 Ootmarsum
Bijdrage: Deelname €55 | Bij boeking en betaling vóór 29 oktober geldt een vroegboekkorting van €11
Opgave: Stuur me een berichtje om je op te geven.


Meer informatie

We leven in een tijd waarin er veel op ons afkomt. Alles is aan het verschuiven en ieder van ons leeft op dit moment in een bepaalde mate van onzekerheid. Het is best een uitdaging niet in angst en negativiteit te schieten of zelfs de wanhoop nabij te zijn. Ons neutrale denken kan ons hierbij helpen.

In deze workshop gaan we in op de werking van dit neutrale denken. Ons neutrale denken helpt ons als het ware objectief toeschouwer te zijn van wat zich in en buiten ons afspeelt. Het helpt ons los te komen, helder waar te nemen, stilte te vinden, en ons eigen pad te kiezen. In de workshop doen we oefeningen en meditaties om dit neutrale denken te activeren.

Een paar kernpunten van het neutrale denken:

  • Niet het reactieve denken vanuit angst en opgebouwde patronen, maar een heldere blik vanuit je rustpunt.
  • Een observerende blik van hoe het is, zonder oordeel, zonder attachment; neutraal en helder.
  • Intuïtief weten.
  • De natuur van ons denken is altijd actief te zijn. Vanuit ons neutrale denken kunnen we de focus van ons denken bewust sturen.
  • Vanuit ons neutrale denken ervaren we kalmte, helderheid, flow, liefde en de oneindigheid.
  • Het neutrale denken gidst ons naar ons zielsbewustzijn en onze zielsweg.

Het neutrale denken gaat over wat er in ons hoofd gebeurt. Essentieel om dit deel van ons denken te activeren is echter de verbinding met ons lichaam. In de workshop komen fysieke oefeningen aan bod die ervoor zorgen dat we goed geaard zijn, en die de banen naar ons derde oogpunt –waar ons neutrale denken geactiveerd wordt- vrijmaken. Voelen en luisteren naar wat er in ons lichaam afspeelt helpt ons uit het dominante gedeelte van ons denken te komen. Hiermee creëren we ruimte voor en horen we de boodschappen van onze intuïtieve aanwezigheid. Gerichte meditaties helpen ons deze beleving bewust te maken en te versterken.

Door met lichaam en geest te werken ervaren we hoe we een stevig energieveld opbouwen, en voelen we hoe we van daaruit in verbinding zijn met de oneindige ruimte. We voelen oordeelloosheid, diepe ontspanning, helderheid en stilte.