Meditatie 40-daagse: terug naar de verbinding

Vorige week hebben we de meditatie-40-daagse afgerond. Een bijzondere periode om de aandacht naar binnen te keren. En wat een fijne ervaringen krijg ik terug van de deelnemers.

Als voorbereidende oefeningenserie hebben we een eenvoudige opwarmende kriya gedaan: A short and sweet kriya to get the energy moving. Deze kriya kan prima als warming-up gebruikt worden, maar door deze dagelijks te doen voelde ik de werking verdiepen. Dankzij de eerste stretchoefeningen voelde ik na verloop van tijd ruimte ontstaan in mijn bekken. Na een dag of 20 en een week van stagnerende energie voelde ik opeens mijn basischakra openen. Hoe anders en makkelijk loopt mijn ademhaling nu door naar het onderste puntje van mijn ruggengraat, naar de ruimte in mijn bekken.

Vervolgens zitten in de kriya 3 oefeningen die de hele rug losmaken en ervoor zorgen dat de ruggenmergvloeistof goed in beweging komt. Hiermee komt de energiestroom in het hele lichaam goed op gang, de warmte stroomt vanuit je navelpunt naar de topjes van je vingers en tenen, en dat voel je! Twee afsluitende schouderoefeningen verzorgen de doorstroom naar de hersenen en de hoogste chakra’s. We zijn klaar voor de meditatie!

De meditatie die we hebben gedaan is de meditatie Balancing mind and heart unto infinity. Het is een meditatie die ons helpt in verbinding te komen met het onderliggende energieveld dat er altijd is, en dat alles met elkaar verbindt. De kalmerende ademhaling helpt ons om niet in te gaan op de vele triggers die in deze tijd op ons afkomen. Het luisteren naar deze ademhaling helpt ons de verbinding te ervaren met het grote geheel. Hoor in je ademhaling het ruisen van de wind, het ruisen van de zee… So Hung – Oneindigheid, ik ben jou. We komen uit de polariserende gedachtes, terug naar de verbinding met onszelf, naar de verbinding met het al.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *