Param Karam Dharam kriya

We hebben nu een enkele keer in de warming-up de Param Karam Dharam kriya gedaan. De kriya is goed voor voorspoed, en voor het doorbreken van blokkades. Ze helpt actie te ondernemen vanuit het punt waar jij bent.

In de Param Karam Dharam kriya wordt een vloeiende beweging herhaaldelijk uitgevoerd. Deze beweging bestaat uit vier onderdelen. De eerste beweging is een beweging jezelf openen om te ontvangen vanuit het punt waar jij bent. Daarna volgt een moment van balans vinden (boomhouding of shiva houding), gevolgd door een beweging van besluitvaardige actie (de boogschutter). De beweging sluit af met een vierde onderdeel: een moment van dankbaarheid.

De serie is een kriya op zich, en is door z’n korte duur makkelijk dagelijks toe te passen, als je dat eens wilt proberen. Het is daarmee een mooie serie voor als je eens wilt voelen hoe het is om een serie 40 dagen achter elkaar te doen. In 40 dagen kunnen oude patronen doorbroken worden, en is ook de werking van zo’n serie goed te voelen. De serie kun je volgen met deze youtube-video: https://www.youtube.com/watch?v=sEmyRM1YfQc. Zelf doe ik ‘m graag op de muziek van Jai-Jagdeesh: Aap Sahaee Hoa. De aangeraden tijd om de kriya te doen is 11 minuten.

Ga je voor de 40 dagen, en heb je een lange en volle dag, sla ‘m dan niet over, maar kijk of je de tijd iets in kan korten, zodat je lichaam toch de bewegingen maakt. Vergeet niet in te tunen met 3x Ong Namo Guru Dev Namo, en uit te tunen met 3x Sat Naam aan het begin en eind van de beoefening.

Sat Nam!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *