Ik ben Marijke Timmermans, 42 jaar, geboren in Almelo en momenteel met mijn lief en zoontje woonachtig in Ootmarsum, een prachtig stukje Twente.

Al lange tijd voel ik me aangetrokken tot de Oosterse filosofie. De basale nuchterheid in combinatie met openheid naar dat wat we niet kunnen bevatten geven mij stevige grond. De afstemming met het grote geheel voelt voor mij vol van verbondenheid.

Ik heb verschillende boeken gelezen en cursussen gevolgd over de verschillende oosterse filosofieën. Op een bepaald punt besefte ik, het is de beoefening die deze mooie theorieën in de praktijk brengt en me helpen hiernaar te leven. De Kundalini yoga lessen die ik volgde sloten hier al goed op aan. Voor het eerst voelde ik hoe duidelijk mijn lichaam aangaf ‘dit is goed’. Het was een innerlijk weten.

Omdat Kundalini Yoga zo goed voelde ben ik in 2017 de opleiding tot Kundalini yoga docente gaan volgen. In eerste instantie heb ik de opleiding voor mezelf gevolgd: om meer te leren over de filosofie van deze yoga, maar ook als stok achter de deur voor de dagelijkse beoefening die me zo goed zou doen. Het werd een intensief jaar met een sabbatical tot gevolg. De beoefening van de yoga gaf me het inzicht en de moed deze stap voor mezelf te zetten. Naar aanleiding van deze beoefening heb ik ook de mooie spirituele naam Japa Saraswati Kaur mogen ontvangen, waar de naam van dit yoga-initiatief van afgeleid is.

Sinds 2021 volg ik ook de healingsopleiding Sat Nam Rasayan, die uit dezelfde traditie komt als de Kundalini Yoga. Deze beoefening helpt me in diepere afstemming te zijn met mezelf en met het grotere spirituele veld, en geeft een nieuwe verdieping aan de yogalessen.

Ondanks dat ik nooit van plan was les te gaan geven, is als vanzelf een eerste try-out met een eigen groepje ontstaan. Inmiddels geef ik 5 jaar yogales in Ootmarsum en breid ik dit graag uit naar Oldenzaal. Met veel plezier en dankbaarheid hoop ik de magische ervaring van de Kundalini Yoga nog veel door te mogen geven.

Wahe Guru,

Marijke Timmermans, Japa Saraswati Kaur